Ekipa

Svetovanje, šolanje in razvoj

Boris Ilovar

Višji inštruktor in razvijalec

Boris je, z 20-letnimi izkušnjami, veteran v panogi informacijsko komunikacijskih tehnologij. Svojo kariero je konec devetdesetih let začel kot programer različnih industrijskih sistemov za avtomatizacijo. Kasneje se je preusmeril na načrtovanje, namestitev, 24-urno vzdrževanje in odpravljanje napak v velikih omrežjih telekomunikacijskih ponudnikov in korporacij, pri čemer je bil še posebej osredotočen na optične tehnologije,

Danes je Boris priznan strokovnjak za optične, usmerjevalne, preklopne in brezžične tehnologije ter tehnologije podatkovnih centrov in računalništva v oblaku. Pridobil je številne ugledne certifikate iz poznavanja teh tehnologij, vključno z inštruktorskim nazivom Cisco Systems CCSI #22943 in SP-CCSI leta 2001, priznanje Cisco Instructor Excellence Award leta 2017, bil je predavatelj na Cisco Live! (Networkers) leta 2005 in 2007, ter mnoge druge.

Boris sodeluje z NEXI vse od leta 2007. Strankam zagotavlja načrtovanje in razvoj učnih vsebin na področju optičnih in brezžičnih tehnologij, tehnologij usmerjanja in preklapljanja, podatkovnih centrov in omrežij v oblaku.

Kolegi cenijo Borisovo zavezanost visokokakovostnim rezultatom in spoštovanju rokov, njegovi ustvarjalnosti in lateralnemu razmišljanju. Kljub pogosto stresnim delovnim pogojem, ohranja smisel za humor in se trudi za sproščene medsebojne odnose. Je cenjen timski igralec, ki interese skupine vedno postavlja nad svoje.

Borisu ni nikoli dovolj preživljati prostega časa s svojo družino, radovednost pa ga žene k raziskovanju novih krajev in spoznavanju novih ljudi. Skrbi za osebnostno rast in ohranja dinamičen in zdrav način življenjskega sloga. Konec leta 2017 mu je v svoji domači pivnici uspelo zvariti celo lastno ameriško IPA butično pivo.

Moto

“Neuspeh ne pride v poštev.”