Učne vsebine

Neprestano pridobivajte relevantno znanje in si zagotovite trajno spodbudo vašemu poslovanju

Učenje je ena izmed najbolj pomembnih investicij vsake organizacije, ki je osredotočena na razvoj in upravljanje človeškega kapitala. Jedro učenja pa je njegova učna vsebina. Brez prave vsebine ni pravega učenja. Še tako dobri sistemi za usposabljanje kadrov ali najboljše učne tehnologije ne morejo nadomestiti slabe ali pomanjkljive vsebine.

V zadnjem desetletju smo priče obsežni preobrazbi načinov učenja, predvsem zaradi vseprisotne povezljivosti in zmogljivosti raznolikih medijev, ki predvajajo vsebine širokega spektra formatov. Zagotavljanje enostavno dostopnih in privlačnih vsebin kadrom, ki se usposabljajo, je pogoj za rast kompetenc zaposlenih, partnerjev in strank ter je kritičnega pomena za uspeh vsake organizacije.

Poleg kakovosti mora učna vsebina izpolnjevati vsaj še naslednje zahteve, da je vredna investicije in usvajanja:

  • vsebina po meri – vsebina mora biti zasnovana modularno, kot zbirka samostojnih učnih segmentov, ki omogočajo personalizirano in osredotočeno učenje, prilagojeno točno določenemu delovnemu okolju in načinu dela;
  • tempo po meri - vsakemu posamezniku mora omogočati, da si oblikuje svoj lasten tempo učenja, na osnovi njegove razpoložljivosti in življenjskega oz. delovnega sloga;
  • zagotavljati mora minimalno odsotnost od vsakodnevnih službenih nalog in odpraviti čim več potovanj na izobraževanja;
  • osredotočena mora biti na »učenje skozi prakso«, se pravi na izvajanje praktičnih vaj namesto na branje in poslušanje predavanj o teoriji;
  • izvedba po meri - omogočiti mora različne načine izvedbe učenja, od učenja z inštruktorjem do samostojnega učenja z uporabo katerekoli mobilne naprave.

Kako lahko NEXI pomaga vaši organizaciji pri učenju?

Ob tem, ko se strategije učenja razvijajo vedno hitreje, postaja upravljanje ustvarjanja učnih vsebin velik izziv za mnoge organizacije.

NEXI z odličnimi učnimi vsebinami svojim strankam pomaga pri pridobivanju znanja in kompetenc, ki jih potrebujejo pri svojem delu in poslovanju in ki natančno in v celoti ustrezajo njihovim potrebam. Strankam pomagamo pri vseh kritičnih fazah nastajanja učnih vsebin: od priprave strategije za razvoj vsebin do samega razvoja učnih vsebin in programov kariernih certifikacij.

Vaša učna vsebina ima visoko vrednost in jo je treba obravnavati kot poslovno premoženje. Zato vam nudimo celostno podporo vzdolž celotnega življenjskega cikla vaših učnih vsebin. Naša paleta storitev na področju učnih vsebin vam zagotavlja takšne učne vsebine, ki so relevantne za vaše potrebe dela, in načine izvedbe učenja, ki se prilagajajo naravi vašega poslovnega okolja.


Vaše znanje je kapital.

Pomagamo vam doseči njegovo trajnostno rast.Racionalizirajte upravljanje življenjskega cikla učnih vsebin.

Več o tem