Ekipa

Svetovanje, šolanje in razvoj

Dušan Avbreht

Višji svetovalec in razvijalec

Dušan je strokovnjak za omrežne tehnologije in, s skoraj 30-letnimi izkušnjami, pravi veteran v računalniški in IT industriji. Začel je kot programer in sestavljavec procesorjev Motorola v poznih osemdesetih letih in nadaljeval kot inženir za operacijski sistem Novell v začetku devetdesetih let.

Njegov delovni fokus se je spremenil sredi devetdesetih let, ko se je njegovo zanimanje obrnilo v omrežne in internetne tehnologije. Od takrat je usmerjen na varna lokalna in globalna omrežja in podatkovne centre. Ima bogate izkušnje pri načrtovanju, implementaciji, delovanju, upravljanju in odpravljanju težav v omrežjih velikih ponudnikov storitev, mobilnih operaterjev, vladnih ustanov in velikih podjetij.

Danes Dušan nudi strokovne storitve za omrežja in podatkovne centre na področjih usmerjanja, preklapljanja in zagotavljanja varnosti. Vse od leta 2012 je intenzivno vključen v reševanje omrežnih varnostnih izzivov.

Na karierni poti od inženirja za programsko opremo do trenutnega položaja višjega svetovalca, je pridobil široko znanje in veliko kompetenc. Ima različne strokovne certifikate, med drugim tudi Juniper JNCIP-SP.

Dušan z NEXI-jem sodeluje od leta 2017 in nudi strokovne svetovalne storitve zahtevnim strankam.

Dušan je aktiven v poslovnem in zasebnem življenju. V preteklosti bi skoraj postal profesionalni športnik; bil je namreč uspešen tekmovalec v metu kladiva in sprinter. Na žalost je njegovo športno kariero ustavila poškodba. Danes uživa v rekreacijskih aktivnostih, kot so smučanje, plavanje, skvoš, kolesarjenje in pohodništvo. V zadnjem času pa ga, kadar ne uživa v športu, lahko najdete na sprehodih s pasjim spremljevalcem pasme rodezijski grebenar.

Moto

“Življenje je kot odmev. Kar daješ, to prejmeš.”