Digitalna transformacija

Transformacija IT-infrastrukture in njenih storitev

Preobrazite svoj IT, da ostanete konkurenčni v turbulentnem poslovnem okolju. In v prihodnosti.

Ko v času rastočih poslovnih potreb nudite več storitev, oskrbujete več strank in integrirate več naprav, postaja vaša informacijska infrastruktura vedno bolj kompleksna, neprilagodljiva in draga. Poleg tega vas morda vaša konkurenca že prehiteva na področju učinkovitosti in ponudbe storitev. Vaša IT-infrastruktura in njene storitve se morajo preobraziti, da bodo lahko podprle vaše poslovne inovacije, ki bodo zadovoljile potrebe trga, vam omogočile ostati konkurenčni in ob tem še znižati stroške.

IT-infrastruktura in njene storitve so ključno gonilo digitalne transformacije. Z uvedbo tehnologij nove generacije, kot so:

  • programsko definirana omrežja SDN,
  • virtualizacija omrežnih funkcij NFV,
  • računalništvo v oblaku,
  • internet stvari IoT,
  • poenotno poslovno sodelovanje

vam lahko pomagamo pridobiti takšno IT-okolje, ki bo podpiralo vsa vaša digitalna prizadevanja.

Naša metodologija

Slabo vodenje vpeljave novih tehnologij lahko povzroči zamude pri uvajanju, nepredvidljive stroške, težave s kakovostjo ali neskladnosti z vašo poslovno strategijo. Z našimi profesionalnimi storitvami vam bomo pri projektu transformacije stali ob strani z obsežnim strokovnim znanjem in vsestranskimi izkušnjami na tem področju.

Naša metodologija transformacije IT-infrastrukture in njenih storitev sestoji iz štirih korakov in vključuje celovito paleto strokovnih storitev, od revizije in presoje, načrtovanja, zasnove do implementacije in integracije. Na ta način vam nudimo podporo v vseh vidikih in fazah uvajanja sodobnih tehnologij.

Revizija

podrobno ocenjevanje obstoječe infrastrukture in storitev

ocena pripravljenosti na digitalno transformacijo

identifikacija in opredelitev specifičnih zahtev digitalne transformacije

Načrtovanje

analiza poslovnih učinkov, ki jih je potrebno obravnavati

identifikacija in opredelitev projektnih poslovnih ciljev, namenov in časovnic ter pregled postavljene strategije za doseganje teh namenov in ciljev

izbira ponudnikov tehnologij s podrobno razčlenitvijo ponovne uporabe trenutnega inventarja infrastrukture

izdelava visokonivojskega načrta rešitve

opredelitev investicijskih zahtev za digitalno transformacijo in optimizacija

opredelitev projektnih vlog in odgovornosti za zagotavljanje želenega poteka projekta in preprečevanje zamud v projektu ali napak v komunikaciji

podpora pri snovanju in izvedbi procesa odobritve vpletenih deležnikov in investitorjev

opredelitev visokonivojskih zahtev za transformacijo kadrov

Zasnova

podrobna zasnova arhitekture od začetka do konca, skupaj s funkcionalnimi, tehničnimi in operativnimi specifikacijami in zahtevami, vključno s kosovnico in načrtom implementacije

podpora pri izbiri dobaviteljev in pri nakupnih procesih

Implementacija / integracija

izvedba, integracija, usposabljanje za uporabo, verifikacija, migracija in razgradnja omrežij in sistemov

projektno vodenje

Končni rezultat

Vaš končni rezultat bo informacijska infrastruktura in njene storitve, ki bodo resnično digitalno pripravljene. Vaše omrežje bo bolj okretno, vaš čas za spremembe in inovacije pa bo krajši. Imeli boste izboljšano infrastrukturno varnost, boljšo operativno učinkovitost in enostavnost, večjo donosnost naložbe ter nižje operativne stroške in investicijske stroške. Če povzamemo: imeli boste omrežje, ki lahko dinamično podpira in se prilagaja konstantno spreminjajočim se zahtevam storitev, tako znotraj in kot tudi zunaj vaše organizacije.

Zakaj NEXI?

  • V podjetju NEXI nam naše izkušnje in sposobnosti pomagajo, da dobro ocenimo in razumemo vse zahteve digitalne transformacije vaše IT-infrastrukture. Naše strokovno znanje pokriva celoten razpon modernih tehnologij in jedrnih omrežnih elementov do programskih strežnikov in zagotavljanja vsebin za učenje o novih tehnologijah.
  • Imamo obširne izkušnje na področju načrtovanja omrežij in izvedbi projektov pri velikih strankah po vsem svetu, od načrtovanja in zasnove do implementacije, verifikacije in potrditve.